Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kartupeļu un maltās gaļas sacepums

Sastāvdaļas
  • 500 g kartupeļu
  • 400 g maltās gaļas
  • 200 g saldā krējuma
  • 200 g rīvēta siera
  • 4 tomāti
  • 2 paprikas pākstis
  • 2 ēdk. eļļas
  • malta saldā paprika
  • sāls, malti pipari
Sātīgs sacepums, kam piedevās labi der svaigu dārzeņu vai lapu salāti.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Nomizotus kartupeļus liec verdošā sālsūdenī un vāri aptuveni 10 minūtes.
2
Tikmēr papriku sagriez četrās daļās, iztīri un sagriez strēmelītēs, tomātus – astoņās daļās.
3
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem.
4
Pannā sakarsē eļļu un apcep malto gaļu. Pieber sāli, malto papriku un piparus.
5
Kartupeļus nokās, iztvaicē un sagriez šķēlēs. Pusi kartupeļu pildi ietaukotā sacepumu veidnē. Virsū kārto papriku, tomātus un malto gaļu. Pašā virsū liec atlikušos kartupeļus.
6
Krējumu sakul ar sāli, malto papriku un pipariem. Pārlej produktiem veidnē.
7
Liec krāsnī un cep aptuveni 30 minūtes. Izņem laukā un vienmērīgi uzber sieru. Cep vēl aptuveni 15 minūtes.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni