Pildīti tomāti ar malto gaļu
Sastāvdaļas
- 4 lieli tomāti
- 300 g maltas cūkgaļas
- 150 g sarīvēta, labi kūstoša siera
- ½ smalki sagriezta sīpola
- 3 ēdk. vārītu rīsu
- 2 ēdk. eļļas
- 2 sakapātas ķiploka daiviņas
- 1 ēdk. sakapāta bazilika
- sāls, malti pipari
Labāk derēs stingri tomāti, lai cepoties neizjūk.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Tomātiem nogriez augšpusītes, lai būtu kā vāciņi, un izņem mīkstumu. Liec to uz dēlīša un sakapā kopā ar augšpusītēm.
2
Pannā uzkarsē eļļu un pāris minūtes cep tajā sīpolu un ķiploku. Pievieno malto gaļu, palielini uguni un strauji apbrūnini gaļu.
3
Liec pannas saturu katlā un pievieno tomātu mīkstumu. Uz vidējas uguns sautē pāris minūtes.
4
Iemaisi gaļā rīsus, baziliku, 1 tējk. sāls un krietnu šķipsnu malto piparu. Maisījumu pildi tomātos, pa virsu uzkaisi sieru.
5
Liec uz cepamplāts. Cep līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī 20 minūtes.