Kartupeļu un maltās gaļas sacepums
Sastāvdaļas
- 500 g kartupeļu
- 400 g maltās gaļas
- 200 g saldā krējuma
- 200 g rīvēta siera
- 4 tomāti
- 2 paprikas pākstis
- 2 ēdk. eļļas
- malta saldā paprika
- sāls, malti pipari
Sātīgs sacepums, kam piedevās labi der svaigu dārzeņu vai lapu salāti.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Nomizotus kartupeļus liec verdošā sālsūdenī un vāri aptuveni 10 minūtes.
2
Tikmēr papriku sagriez četrās daļās, iztīri un sagriez strēmelītēs, tomātus – astoņās daļās.
3
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem.
4
Pannā sakarsē eļļu un apcep malto gaļu. Pieber sāli, malto papriku un piparus.
5
Kartupeļus nokās, iztvaicē un sagriez šķēlēs. Pusi kartupeļu pildi ietaukotā sacepumu veidnē. Virsū kārto papriku, tomātus un malto gaļu. Pašā virsū liec atlikušos kartupeļus.
6
Krējumu sakul ar sāli, malto papriku un pipariem. Pārlej produktiem veidnē.
7
Liec krāsnī un cep aptuveni 30 minūtes. Izņem laukā un vienmērīgi uzber sieru. Cep vēl aptuveni 15 minūtes.