Shutterstock

Vistas gaļas sacivi

Sastāvdaļas
  • 1 vista (ap 1 kg)
  • 1 glāze izlobītu valriekstu
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 2 sīpoli
  • 2 ēdk. sviesta
  • 2 ēdk. sakapāta svaiga koriandra
  • 1 ½ ēdk. baltvīna etiķa
  • 1 tējk. miltu
  • 1 tējk. malta koriandra
  • 1 tējk. garšvielu maisījuma Hmeli-suneli
  • ½ tējk. malta safrāna
  • malta paprika
  • sāls
Ja garšo vistas gaļa, tad šis Gruzijas virtuves ēdiens ir kā radīts, lai reizi pa reizei tradicionālās receptes nomainītu pret kaut ko mazliet neparastāku. Šī ir ļoti garšīga un populāra uzkoda, ko pasniedz aukstu.

Pagatavošana 8 porcijas

1
Vistu liec nelielā daudzumā verdoša sālsūdens un vāri aptuveni 30 minūtes. Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 grādiem.
2
Vistu izņem no buljona, viegli nosusini un iezied ar ½ ēdk. sviesta, pēc tam apkaisi ar sāli. Liec cepešpannā un cep 20–30 minūtes; ik pa laikam apslaki ar taukiem, kas iztek no vistas.
3
Sīpolus smalki sakapā, ķiploka daiviņas saspaidi. Valriekstus blenderī sasmalcini un samaisi ar garšvielu maisījumu, malto koriandru, safrānu, sāli un papriku.
4
Pannā sakarsē atlikušo sviestu, ieber sīpolus un viegli apcep. Pakāpeniski iesijā miltus un maisot cep vēl 2 minūtes. Pielej buljonu un rūpīgi samaisi. Pievieno valriekstu un garšvielu maisījumu, pielej etiķi. Uz lēnas uguns karsē 7–8 minūtes, bet neuzvāri.
5
Vistai novelc ādu, mīkstumu atdali no kauliem un sagriez nelielos gabaliņos. Liec mērcē un karsē 5 minūtes.
6
Pievieno ķiplokus un koriandru, samaisi. Nedaudz atdzesē un ievieto ledusskapī.

Pievienot komentāru