Liellopa sautējums itāļu gaumē
Sastāvdaļas
- 300 g sloksnītēs sagrieztas liellopa gaļas
- 400 g sagrieztu konservētu tomātu
- 1 plāni sagriezts dzeltenais pipars, sēklas izņemtas
- 1 šķēlēs sagriezts sīpols
- 1 daiviņa ķiploka, sagriezta šķēlēs
- 2 ēdk. olīveļļas
- saplucināts rozmarīna zariņš
- sauja olīvu bez kauliņiem
Vēl viens vienkārši pagatavojams ēdiens no produktiem, kurus var iegādāties ikvienā Latvijas lielveikalā. Taču tas garšo pēc Itālijas!
Pagatavošana 4 porcijas
1
Lielā katlā ielej olīveļļu, cep sīpolu un ķiploku 5 minūtes, līdz tie zeltaini un mazliet mīksti. Ieber katlā liellopa gaļas strēmelītes, piparus, tomātus un rozmarīnu un visu uzvāri.
2
Vāri 15 minūtes, līdz gaļa gatava, ja nepieciešams, pielej mazliet vārīta ūdens. Iemaisi olīvas un pasniedz ar kartupeļu biezeni vai polentu (kukurūzas putraimu putru).
3
Ideja! Liellopa gaļu vari aizstāt ar vienu gabalos sagrieztu baklažānu un cukīni. Pārkaisi ar nedaudz fetas siera.