Vistas gaļas birjani

Sastāvdaļas
  • 800 ml buljona
  • 400 ml kokosriekstu piena
  • 4 vistas šķiņķīši, sagriezti kumosa izmēra gabalos
  • 300 g basmati rīsu
  • 100 g rozīņu
  • 1 sakapāts sīpols
  • 1 laims
  • 50 g kapātu koriandra lapu
  • 3 ēdk. eļļas
  • 1 ēdk. tomātu pastas
  • 1 tējk. malta koriandra
  • 1 tējk. kurkumas pulvera
  • 1 tējk. sāls
  • 1 kanēļa miziņa
  • 1 lauru lapa
Birjani (oriģinālā – biryani) ir Dienvidaustrumāzijā iecienīts rīsu ēdiens, nedaudz līdzīgs plovam. Daudz sastāvdaļu, taču maz darba!

Pagatavošana 5 porcijas

1
Traukā ar vāku, ko var likt cepeškrāsnī, uzkarsē eļļu. Apcepini sīpolu un pievieno lauru lapu, koriandru un kurkumu. Liec klāt gaļas gabaliņus un apbrūnini. Tas nekas, ja tie pieķeras pie katla apakšas.
2
Pievieno rīsus, kanēli, rīvētu laima miziņu un sulu, rozīnes, sāli un tomātu pastu. Pielej buljonu un kokospienu, visu rūpīgi izmaisi; šis ir tas brīdis, kad piecepušies gaļas gabaliņi jāuzrušina. Uzliec vāku un liec cepeškrāsnī 180 grādu tempertūrā uz aptuveni 1,5 stundām.
3
Kad rīsi mīksti, birjani gatavs. Iemaisi sakapātu koriandru un pasniedz.

Pievienot komentāru