Ar sieru un sēnēm pildīti vistas veltnīši
Sastāvdaļas
- 3 vistas filejas
- 250 g šampinjonu
- 200 g siera
- 2 olas
- 4 ēdk. majonēzes
- 1 tējk. graudaino sinepju
- eļļa cepšanai
Ir pienācis laiks vilkt ārā no saldētavas sasēņoto. Ja pašlasītu sēņu krājumu nav, derēs arī šampinjoni.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Vistas filejas pārgriez plakaniski uz pusēm. Izklapē, lai sanāktu pēc iespējas lielākas. Mazliet apsāli un sapiparo.
2
Sieru sarīvē. Sēnes notīri, sagriez šķēlītēs, pannā uz straujas uguns apcep un liec bļodā. Pievieno pusi majonēzes, sieru un krietnu šķipsnu malto piparu. Samaisi un pagaršo, vai nevajag sāli.
3
Filejas šķēles izklāj uz darba virsmas. Otru pusi majonēzes samaisi ar sinepēm un ar iegūto mērci apsmērē filejas. Taisnīgi sadali pa filejām pildījumu un saritini rullīšos.
4
Sakul olas. Uzkarsē pannā eļļu. Katru veltnīti apviļā olā un uz pannas cep no visām pusēm 3 minūtes. Veltnīši nav jāizcep gatavi!
5
Apceptos veltnīšus kārto cepamtraukā un pielej nedaudz verdoša ūdens, lai krāsnī tie sutinātos. Liec līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 30 minūtes.