Shutterstock

Aknu pastēte burciņā

Sastāvdaļas
  • 2 kg treknas cūkas pavēderes ar ādu
  • 800 g cūkas aknu
  • 200 g liesas cūkgaļas
  • 2 lieli sīpoli
  • 60 g sāls
  • 2 ēdk. cūku tauku
  • 2 ēdk. maltu balto piparu
  • 2 ēdk. smalki sakapāta majorāna
  • 1 ēdk. malta ingvera
  • 1 ēdk. malta muskatrieksta
Šo pašu maisījumu var iepildīt arī desu apvalkā un pēc tam pa porcijām sasaldēt.

Pagatavošana

1
Cūkgaļu un pavēderi sagriez paprāvos gabalos, liec katlā verdošā ūdenī un uz mērenas uguns vāri aptuveni stundu.
2
Aknas notīri, atdali plēvīti un cīpslas un sagriez pabiezās strēmelēs.
3
Īsi pirms gaļas vārīšanas beigām pievieno aknas, paturi pusminūti un uzreiz izņem laukā. Izņem arī gaļu, liec caurdurī, lai notek. Buljonu pataupi.
4
Sīpolus nomizo un sakapā. Pannā sakarsē taukus un apsautē sīpolus caurspīdīgus (bet ne zeltainus!).
5
Vārīto gaļu un aknas sagriez mazākos gabalos un kopā ar sīpoliem divas reizes samal gaļas mašīnā.
6
Maisījumam pamazām pielej un iekul tik daudz vārīta ūdens, lai izveidojas pabieza, vijīga konsistence. Pieber sāli, piparus un pārējās garšvielas – garšai jābūt diezgan pikantai.
7
Pastēti pildi burciņās, uzliec vāciņus, bet neaizvalcē. Sterilizē 2 stundas (puslitra burciņas). Aizvāko.

Pievienot komentāru