Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Grilēti sparģeļi

Sastāvdaļas
  • 300 g sparģeļu
  • 150 g plāni sagrieztā vītinātā šķiņķa vai bekona
Sparģelis neticamā kārtā ir gan garšīgs, gan veselīgs. Bagāts ar vitamīniem A un C, uztur kārtībā gremošanas sistēmu un pat pazeminot asinsspiedienu. Turklāt sparģeli arī nevajag īpaši apģērbt, lai tas būtu maltītes cienīgs; tas ir pievilcīgs pats par sevi. Bet vispirms ir jāsaprot, ko ar to darīt. Ir sastopami zaļi, balti un violeti sparģeļi, taču to pagatavošana ir līdzīga un vienkārša. Vispirms nogriez vai vienkārši nolauz cieto, koksnaino daļu, kas ir tuvāk saknei. Koksnainumu var sajust, palokot sparģeli; tieši īstajā vietā tas pārlūzīs (protams, koksnainās daļas var arī nebūt). Tad ar kartupeļu vai īpašu sparģeļu nazīti apakšdaļu plāni nomizo, un – gatavs! Sparģeļiem nepieciešama tikai minimāla termiskā apstrāde, visvienkāršākais un ātrākais ir tos novārīt vai notvaicēt, saglabājot svaigumu, sulīgumu un garšu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sparģeļus notīri un katru no resnākā gala aptin ar šķiņķa šķēli, augšējo trešdaļu atstājot brīvu. Liec uz grila un mērenā karstumā cep 2–3 minūtes, pa laikam apgrozot. Šādi sagatavotus sparģeļus var cept arī cepeškrāsnī.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni