Shutterstock

Cepti dārzeņi ar baravikām

Sastāvdaļas
  • 8 nelielas rūpīgi notīrītas baravikas, veselas vai pārgrieztas uz pusēm
  • 2 mazi plakanās šķēlēs sagriezti baklažāni
  • 4 lieli tomāti, sagriezti 4 daļās
  • 2 lielas sarkanās paprikas pākstis bez sēklotnes, sagrieztas 4 daļās
  • 1 mazs nelielos kubos sagriezts sviesta ķirbis
  • 8 lieli šalotes sīpoli
  • 8 mazi burkāni (prāvākie sagriezti uz pusēm)
  • 1 neliels gareniski un plāni sagriezts puravs
  • 100 ml olīveļļas
  • 3–4 šļaksti balzametiķa
  • 2–3 timiāna zariņi
  • 1 tējk. miltu
  • rupjais sāls, svaigi malti melnie pipari
  • mazliet augu eļļas – cepšanai
Šis sātīgais veģetārais ēdiens labi sader ar vārītiem vai tvaikotiem rīsiem. Gardēžiem patiks dārzeņu tik atšķirīgās tekstūras, bet gatavotājam tas, ka darba nav daudz, kaut arī apraksts iedzen cieņu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Pannā uzkarsē mazliet augu eļļas liec tajā purava strēmeles, uzputini miltus un ātri apcep – pietiks ar ½ minūti, lai būtu kraukšķīgs. Uzliec uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.
2
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Karstumizturīgā traukā liec ķirbi, papriku, šalotes sīpolus, baklažānus, burkānus, tomātus un, protams, baravikas, pārlej ar pusi no olīveļļas, pārkaisi ar sāli un pipariem, uzplucini timiānu un uzšļaksti balzametiķi. Šauj krāsnī un cep 30 minūtes. Ņem vērā, ka ne visi dārzeņi būs vienādi mīksti un gatavi, tāpēc neatstāj procesu pašplūsmā – ja šķiet, ka kāds no dārzeņiem jau ir gatavs, izņem un noliec malā.
3
No uzceptajiem dārzeņiem izņem papriku, liec blendera krūzē, pievieno atlikušo olīveļļu, nedaudz balzametiķa, sāli, piparus un sablendē.
4
Steigšus pasniedz ceptos dārzeņus ar baravikām, virsū tiem uzlej sablendēto papriku un pārkaisi ar kraukšķīgajiem puraviem.

Pievienot komentāru