Gaileņu un kartupeļu sautējums krāsnī
Sastāvdaļas
- 1 kg nomizotu un gabaliņos sagrieztu kartupeļu
- 150 g mazos gabaliņos sagriezta speķa
- 1 ½ glāzes gabaliņos sagrieztu svaigu gaileņu
- 1 liels sakapāts sīpols
- 1 ēdk. sakapātu svaigu pētersīļu
- 1 ēdk. sakapātu svaigu diļļu
- melno piparu graudiņi
- sāls
Šim sautējumam vajadzēs māla podu, kas piemērots ēdiena gatavošanai cepeškrāsnī, vai arī līdzīgu sautēšanas trauku, piemēram, tā dēvēto pīli.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Speķi ieber pannā un maisot izkausē. Kartupeļus ieber māla podā, virsū liec sēnes, sīpolus un zaļumus, pieber piparus un sāli.
2
Pārlej ar pannas saturu – izkausēto speķi un taukiem – un samaisi.
3
Podam uzliec vāku, ievieto 190–200 grādu karstā cepeškrāsnī un sautē aptuveni 50 minūtes vai pat stundu.