Shutterstock

Ātri marinētie ziedkāposti

Sastāvdaļas
  • 1 Ziedkāposts
  • Marinādei:
  • 1–2 sīpoli
  • 120–150 ml 9 % etiķa
  • 1½ ēdk. cukura
  • 1 ēdk. sāls
  • 2 tējk. sinepju sēklu
  • mazi diļļu zariņi
  • 1 l ūdens
Šovasar laika apstākļi bieži ir visai kaprīzi – dažu minūšu laikā sauli nomaina tumši lietus mākoņi, karstumu zibenīgi izkliedē ziemeļvēja brāzmas. Tāpēc, svinot svētkus, baudot maltīti ģimenes vai draugu lokā, allaž jābūt gataviem dārzu vai lapeni nomainīt pret verandu vai kādu citu iekštelpu. Un arī otrādi – kad cauri izlijušajiem lietus padebešiem izlaužas spoža saule, top skaidrs, ka atkal var baudīt maltīti laukā, un tad tā vienmēr šķiet krietni gardāka nekā iekštelpās. Lūk, ideja uzkodai, kas vienlīdz labi derēs gan baudīšanai iekštelpās, gan svaigā gaisā.

Pagatavošana

1
Ziedkāpostu sadali rozetēs, pāris minūšu blanšē verdošā sālsūdenī, tad strauji atdzesē ledainā ūdenī. Ieber bļodā vai piemērotā burkā.
2
Uzvāri marinādi un pārlej ziedkāpostiem. Atstāj, lai marinējas vismaz 12 stundas vai, vēl labāk, diennakti.

Pievienot komentāru