Shutterstock

Jaunie kartupeļi mundierī

Sastāvdaļas
  • 500 g jauno kartupeļu
  • 50 g skābā krējuma
  • 50 g liesa biezpiena
  • sauju maurloku (sakapātu)
  • 1 ēdk. eļļas
  • jūras sāls
Šādi vari pildīt kartupeļus ar dažnedažādiem svaigajiem krēmsieriem un zaļumiem, kādi vien tev tīk, skābo krējumu un mazsālīta gurķa ripiņu, sviestā apceptu gaileni vai baraviku, svaigi kūpinātu zivi.

Pagatavošana

1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem, ar papīru izklāj cepamplāti, kartupeļus sadursti ar dakšiņu, apviļā eļļā un sālī, vienmērīgi saber plātē un cep 1 stundu.
2
Sajauc krējumu ar biezpienu un pusi maurloku.
3
Kad izņem no krāsns, ļauj, lai kartupeļi 10–15 minūtes padziest, tad katrā krusteniski iegriez. Griezuma vietā ar tējkaroti ieliec biezpienu, pārkaisi ar pāri palikušajiem maurlokiem un, ja vēlies, svaigi maltiem melnajiem pipariem. Pasniedz nekavējoties!

Pievienot komentāru