Panētas ziedkāpostu karbonādes
Sastāvdaļas
- 1 ziedkāposta galviņa (aptuveni 800 g)
- 150 g rīvmaizes
- 2 olas
- 7–8 ēdk. eļļas
- 4–6 ēdk. miltu
- sāls, malti pipari
Labi garšo kopā ar kartupeļu biezeni un lapu salātiem.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Ziedkāpostam nogriez kātu, liec galviņu verdošā sālsūdenī un vāri 5 minūtes. Pēc tam strauji noskalo aukstā ūdenī un rūpīgi nosusini. Izgriez kacenu un atstāj kāpostu, lai tas pilnībā atdziest. Atdzisušu sagriez 1 cm biezās šķēlēs. Ja griežot atdalās atsevišķas rozetītes, tās pataupi.
2
Vienā šķīvī samaisi rīvmaizi ar sāli un pipariem, otrā šķīvī sakul olas.
3
Ziedkāposta šķēles apviļā miltos, pēc tam olās, beigās – rīvmaizē.
4
Panētās šķēles liec pannā sakarsētā eļļā un cep no katras puses 1–2 minūtes. Tāpat izcep arī rozetītes, kas atdalījās, griežot šķēles.