Gaileņu krēmzupa

Sastāvdaļas
  • 800 ml dārzeņu vai vistas buljona
  • 350 g gaileņu
  • 150 ml krēmsiera
  • 100 ml sausā baltvīna
  • 40 g sviesta
  • 4 pavasara sīpoliņi
  • 1 sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • sāls, malti pipari
Piedevās ļoti labi garšo grauzdēta bagete vai kāda cita līdzīga maizīte.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Notīrītas sēnes sakapā, dažas atstāj veselas – rotāšanai.
2
Sīpolu un ķiploku smalki sakapā, pavasara sīpoliņus sagriez gredzenos. Apmēram ēdamkaroti gredzenu pataupi rotāšanai.
3
Katlā sakarsē sviestu, ieber sīpolus, ķiplokus un pavasara sīpoliņus un apsautē.
4
Pieber visas gailenes, pielej vīnu un sautē vēl 5 minūtes. Kad šķidrums izvārījies, veselās gailenes izņem laukā.
5
Pielej buljonu un uzvāri. Pievieno krēmsieru, maisot izkausē. Pieber sāli un piparus un sablendē.
6
Smel šķīvjos un izrotā ar veselajām gailenēm un sīpoliņu gredzeniem.

Pievienot komentāru