Latvijas salāti 1
Sastāvdaļas
- 200 g teļa gaļa vai cūkgaļas cepetis
- 200 g ar mizu novārīti kartupeļi
- 100 g burkāni
- 1 biete
- 1-2 āboli
- 1 sīpols
- 2-3 pipargurķīši
- 1 tējk. smalki sakapāti pētersīļi
- 1-2 tomāti
- 1 tējk. kaperi
- majonēze
- sāls
Šī recepte ņemta no M.Feldmanis 1938. gadā nu jau pārizdotās grāmatas "Aukstais galds" - Apgāds "Zvaigzne ABC" - rekomendējam.
Pagatavošana
1
Gaļu sagriež garenās strēmelītēs, tāpat sagriež
nomizotus kartupeļus, novārītus burkānus, notīrītu bieti, nomizotus ābolus. Pierīvē sīpolu, pieliek pētersīļus, nedaudz sāls, parupji sagrieztus
tomātus (nomizotus, sagrieztus, no sulas
nospiestus), pipargurķīšus, kaperus. Pārlej ar majonēzi. Viegli visu samaisa, sakārto salātu traukā, dekorē ar tomātu šķēlītēm un zaļumiem.
1 komentārs