Shutterstock

Idejas garšīgai mocarellas apēšanai

Sastāvdaļas
Ja vienā ēdienreizē visu siera gabalu vai visas bumbiņas nevar izlietot, tad tās pāris dienas var uzglabāt ledusskapī – kopā ar sālīto šķidrumu ieliek stikla burkā vai citā piemērotā traukā ar vāku.

Pagatavošana

1
Mocarellu ieteicams izņemt no ledusskapja vismaz stundu pirms ēšanas vai ēdiena gatavošanas, jo citādi nebūs jūtama ne īstā garša, ne aromāts.
2
Šo sieru var griezt gan šķēlēs, gan gabaliņos, to var rīvēt, cept un kausēt.
3
Kopš pagājušā gadsimta 70. gadiem modē joprojām ir mocarellas salāti ar tomātiem un baziliku – baltās siera šķēlītes pamīšus ar sarkanajiem tomātiem un zaļo baziliku izskatās tik vilinoši, ka garša reizēm paliek otrajā vietā.
4
Mocarellu kopā ar tomātu šķēlītēm liek uz grauzdētas maizītes, apslaka ar balzametiķi, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem.
5
Mazās mocarellas bumbiņas pārmaiņus ar melnajām olīvām un ķirštomātiņiem uzdur uz kokteiļu irbulīšiem un pasniedz kā vieglu uzkodu.
6
Mocarella labi garšo ar dažādiem salātiem, eļļas un etiķa mērcē marinētiem dārzeņiem; to pievieno omletēm un sacepumiem, liek uz picas un pilda lielajos makaronos.

Pievienot komentāru