Olu salāti poļu gaumē
Sastāvdaļas
- 100 grami krēmsiera bez piedevām
- 1 ēdamkarote mīksta sviesta
- 4 cieti vārītas olas
- 1 neliels sīpols
- sāls un pipari pēc garšas
- smalki sakapāti zaļumi
Šie salāti lieliski garšo kopā ar krekeriem – noderēs sāļo uzkodu platēm un omulīgiem vīna vakariem ar draugiem. Recepti iesaka eksperti no Latvijas Apvienotās Putnkopības asociācijas (LAPNA), kas Latvijā un Lietuvā īsteno kustību “Olas ir spēks!”.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Krēmsieru un sviestu bļodiņā samīca ar dakšiņu. Ja šķiet, ka maisījums ir par biezu, pievieno vēl sviestu.
2
Sagatavotajā siera masā iemaisa sakapātas olas un sīpolus. Pievieno sāli un piparus, pasniedzot pārkaisa ar svaigiem zaļumiem.
3
Padoms: ja nepatīk svaigu sīpolu garša, tos pirms pievienošanas salātiem var apcept.