Shutterstock

Zemeņu salāti ar skābenēm

Sastāvdaļas
  • 400 g nogatavojušos zemeņu
  • 200 g skābeņu
  • 5 ēdk. olīveļļas
  • 3 ēdk. balzametiķa
  • sāls, malti pipari
Šie salāti ir ēdami uzreiz pēc pagatavošanas, lai skābenes nekļūst mīkstas. Ja gribas vairāk sāta, salātus var pārkaisīt ar apgrauzdētiem maizes gabaliņiem.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Skābenes noskalo un rūpīgi nosusini, mazās atstāj veselas, lielās sagriez parupjās strēmelēs un kārto uz liela šķīvja.
2
Zemenes sagriez uz pusēm vai četrās daļās un ber uz skābenēm.
3
Etiķi sakul ar eļļu, sāli un pipariem. Pārlej salātiem.

Pievienot komentāru