Shutterstock

Lēcu un biešu salāti ar kazas sieru

Sastāvdaļas
  • 200 g zaļo lēcu
  • 200 g vārītu sarkano biešu
  • 150 g mīkstā kazas siera
  • 1 ēdk. balzametiķa krēma
  • 1 ēdk. extra virgin olīveļļas
  • 1 lauru lapa
  • sāls pēc garšas
Viegls un ārkārtīgi garšīgs ēdiens, ko var ēst gan kā uzkodu, gan kā pamatēdienu. Tas ir lielisks gan ar siltām, gan aukstām lēcām. Ja vēlies mazliet pikantuma, pievieno smalkāk sagrieztu rukolu.

Pagatavošana

1
Lēcas noskalo zem tekoša ūdens, ber katlā, pievieno ūdeni, lauru lapu un sāli pēc garšas. Vāri aptuveni 15 minūtes vai tik ilgi, līdz lēcas mīkstas.
2
Kamēr vārās lēcas, sagriez bietes nelielos kubiņos.
3
Kad lēcas gatavas, nokās un liec vienādā daudzumā uz katra šķīvja. Virsū kārto sagrieztās bietes un pārdrupini kazas sieru.
4
Katru porciju apslaki ar olīveļļu un balzametiķa krēmu.

Pievienot komentāru