Shutterstock

Kartupeļu un šķiņķa salāti

Sastāvdaļas
  • 1 kg kartupeļu
  • 200 g strēmelītēs sagriezta bekona
  • 50 ml baltvīna etiķa
  • 1 ēdk. Dižonas sinepju
  • 1 ēdk. sinepju sēklu
  • 1 ēdk. miltu
  • 1 ēdk. brūnā cukura
  • ½ tējk. sāls
  • šķipsna Kajennas piparu
  • sakapāti lociņi
Vispiemērotākais šai receptei ir ar alkšņa malku kūpināts cauraudzītis, bet derēs jebkura iecienīta gaļa, bekons vai pat desas gabaliņš.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Kartupeļus novāri ar visu mizu gatavus. Nomizo, sagriez biezās ripās.
2
Pannā apcep bekonu. Pievieno sinepju sēklas, miltus, cukuru, sāli, piparus un karsē vienu minūti.
3
Sajauc etiķi ar 150 ml ūdens un Dižonas sinepēm. Lej pannā un intensīvi maisi, lai nesaiet kunkuļos. Pagaršo; ja nepieciešams pievieno sāli vai vēl cukuru.
4
Liec pannā sagrieztos kartupeļus un saudzīgi maisi, lai mērce tos vienmērīgi pārklātu un tie izsiltu. Iejauc lociņus. Pasniedz karstu.

Pievienot komentāru