Kartupeļu un šķiņķa salāti
Sastāvdaļas
- 1 kg kartupeļu
- 200 g strēmelītēs sagriezta bekona
- 50 ml baltvīna etiķa
- 1 ēdk. Dižonas sinepju
- 1 ēdk. sinepju sēklu
- 1 ēdk. miltu
- 1 ēdk. brūnā cukura
- ½ tējk. sāls
- šķipsna Kajennas piparu
- sakapāti lociņi
Vispiemērotākais šai receptei ir ar alkšņa malku kūpināts cauraudzītis, bet derēs jebkura iecienīta gaļa, bekons vai pat desas gabaliņš.
Pagatavošana 5 porcijas
1
Kartupeļus novāri ar visu mizu gatavus. Nomizo, sagriez biezās ripās.
2
Pannā apcep bekonu. Pievieno sinepju sēklas, miltus, cukuru, sāli, piparus un karsē vienu minūti.
3
Sajauc etiķi ar 150 ml ūdens un Dižonas sinepēm. Lej pannā un intensīvi maisi, lai nesaiet kunkuļos. Pagaršo; ja nepieciešams pievieno sāli vai vēl cukuru.
4
Liec pannā sagrieztos kartupeļus un saudzīgi maisi, lai mērce tos vienmērīgi pārklātu un tie izsiltu. Iejauc lociņus. Pasniedz karstu.