Vistas salāti ar olīvām
Sastāvdaļas
- 4 vistas krūtiņas
- 140 g melnās vai zaļās olīvas
- 350 g ķiršu tomātu, pārgriezti uz pusēm
- 2 romiešu salātu ceri
- 1/2 svaiga gurķa
- 2 ēdk. kaperu
- Salātu mērcei:
- 2 ēdk. citrona sulas
- 1 tējk. maigu sinepju
- Olīveļļa
Šajā receptē tiek aicināts neliet ārā olīvu marinādi, to var pielietu uz pannas, apcepot vistu, kā arī pievienot salātu mērcei.
Pagatavošana
1
Uz pannas apcep vistas gaļu līdz tā gatava. Ļauj atdzist.
2
Salātus sagriez mazākos gabaliņos. Gurķi sagriez šķēlēs. Vistas gaļu sagriez strēmelēs.
3
Veido mērci: sajauc citronu sulu ar sinepēm, pievieno olīveļļu. Vari pievienot arī olīvu marinādi.
4
Bļodā sajauc visas salātu sastāvdaļas, pārlej ar mērci. Samaisi neilgi pirms pasniegšanas.