Rudens salāti ar tomātiem un salami
Sastāvdaļas
- 100g salami desa (sagriezta škēlītēs)
- 4 lieli tomāti
- 125g siers Mozzarella
- 1/2 sarkans sīpols
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 ēd.k. sarkanvīna etiķis
- baziliks
- sāls, pipari
- Grauzdiņiem:
- 4 maizes šķēles
- 125g siers Mozzarella
- 1 ēd.k. Rainbow bazilika mērce
- Mērcei:
- 4 ēd.k. olīveļļa
- 1 ēd.k. Rainbow bazilika mērce
Katram gadalaikam ir sava raksturīgā garša un šos salātus nogaršojot, jums būs zināms kā garšo rudens! :)
Pagatavošana 4 porcijas
1
Pagatavot grauzdiņus. Maizes škēles apsmērēt ar bazilika mērci, pa virsu sakārtot ar rokām saplūkātu sieru un izcept cepeškrāsnī līdz siers izkūst. Maizītes atdzesēt un sagriezt kubiņos.
2
Uz sausas pannas apcept saspiestu ķiploka daiviņu. Tad tajā pašā pannā apgrauzdēt desas šķēlītes, lai tās piesūcās ar ķiploka aromātu, un apslacīt ar etiķi.
3
Sieru saplūkāt vai sagriezt ripiņās. Sīpolu sagriezt daiviņās. Mērcei olīveļļu sajaukt ar bazilika mērci.
4
Porcijas šķīvjos kārto tomātu ripiņas, desu, sieru Mozzarella, sīpolu un grauzdiņus. Pasniedzot pārliet ar mērci un izdekorēt ar baziliku. Pēc garšas pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem.