Salāti ar teļa gaļu un tomātu - ķiploku mērci
Sastāvdaļas
- 500g vārīta teļa gaļa
- 200g kiršu tomātiņi
- 2 ķiploka daiviņas
- zaļie salāti
- baziliks
- 4 ēdk. olīveļļa
- 2 ēdk. Balzamiko
- sāls, pipari
Jo treknāka gaļa, jo mazāk tā satur olbaltumvielu. Tāpēc uzturā jācenšas izmantot liesa gaļa. Piedāvājam vēl vienu liesas gaļas pagatavošanas recepti.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Gaļu sagriezt šķēlītēs. Tomātiņus sagriezt 4-6 daļās. Bazilika lapiņas smalki sagriezt. Ķiplokus smalki sakapāt. Sajaukt bļodā tomātus, ķiplokus un baziliku. Pievienot olīveļļu, balzamiko, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.
2
Uz šķīvja kārto salātlapas, pa virsu izkārto gaļu, ķiršu tomātus un visu pārlej ar pašu gatavotu tomātu mērci.
3
Pasniedz ar grauzdētu baltmaizi.