Rutku salāti ar liellopa gaļu un vārītu olu
Sastāvdaļas
- 1 rutka sakne
- 200g vārīta liellopa gaļa
- 1 sīpols
- 1 cieti vārīta ola
- krējums vai mājas majonēze
- olīveļļa
- sāls, pipari
Rutki ir lielisks šķiedrvielu un kālija avots, kas kombinācijā ar C vitamīnu pasargā no sirds un asinsvadu saslimšanām. Turklāt ēdienam tie piešķir īpašu, tieši rutkiem raksturīgu garšu.
Pagatavošana 1 porcijas
1
Rutku notīrīt un sarīvēt uz dārzeņu rīves. Lai likvidētu sīvumu, iesakām ruktu uz 30 min. pārliet ar aukstu ūdeni.
Vārītu liellopa gaļu sagriezt salmiņos. Sīpolu sagriezt ripiņās un apcept eļļā.
2
Ruktus, gaļu un ceptus sīpolus sajaukt, pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Pievienot krējumu vai mājas majonēzi. Salātus dekorē ar vārītu olu daiviņām.