Sēņu sacepums ar vistu
Sastāvdaļas
- 500 g vistas filejas
- 300 g lielu gaileņu
- 150 g rīvēta cietā siera
- 6 vārīti kartupeļi
- 1 liels sīpols
- 3–4 ēdk. eļļas
- sāls, malti pipari
- Mērcei
- 500 ml piena
- 2 ēdk. sviesta
- 2 ēdk. miltu
- sāls
Gaileņu vietā var ņemt arī baravikas vai šampinjonus.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Katliņā izkausē sviestu, iemaisi miltus un pavisam viegli apgrauzdē. Lēnām maisot, lej klāt pienu un karsē, līdz sabiezē. Pieber sāli.
2
Vistas fileju sagriez mazos gabaliņos, ieber pannā sakarsētā eļļā un uz straujas uguns apcep. Izņem laukā.
3
Sīpolu sakapā, sēnes sagriez šķēlītēs, kartupeļus – arī šķēlītēs
4
Pannā sakarsē vēl eļļu un apcep sīpolus, pēc tam pievieno sēnes un arī apcep. Pievieno vistu un mērci un uzmanīgi samaisi.
5
Sacepumu veidnē kārto kartupeļus. Virsū liec vistas un sēņu mērci. Pārkaisi ar rīvētu sieru.
6
Ievieto 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 15 minūtes.