Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļas iesmi zviedru gaumē ar ķiršu mērci

Sastāvdaļas
  • 1 kg apceptas cūkgaļas
  • 200g cūkas speķa
  • 6 lieli sīpoli
  • 6 paprikas
  • Vorčesteras mērce
  • &nbsp
  • Ķiršu mērcei:
  • 1l ķiršu kompots
  • 1/2 ēd.k kartupeļu cietes
  • 0,2l sarkanvīna
  • 1 ēd.k citronu sulas
  • cukurs
Mūsu kaimiņi zviedri šo gaļas pagatavošanas veidu sauc par savu. Nu labi, lai tā būtu! Bet, nenoliedzami, garšīgi!

Pagatavošana 6 porcijas

1
Gaļu sagriež kubiņos, speķi sagriež 3 cm platās šķēlēs. Nomizotus sīpolus pārdala uz pusēm tā, lai saknes daļa tiktu pārgriezta un ar rokām sadala šķēlēs. No dārzeņiem bez paprikas vēl var izmantot kabačus, tomātus vai šampinjonus, kurus sagriež šķēlēs. Pamīšus ar atstarpēm uz iesmiem uzsprauž gaļu, speķi, papriku, sīpolus. Sākumā uz gala jābūt gaļas gabaliņam. Gatavos iesmus apkaisa ar sāli, pipariem un uz grila (vai pannas) ik pa brīdim apgrozot apcep brūnus ~ 10 min.
2
Gatavojam mērci
Uzvāra ķiršu sulu, uztumē ar aukstā ūdenī iemaisītu cieti, pievieno citronu sulu un mazliet cukura, uzvāra, ieliek ķiršus bez kauliņiem. Garšai jābūt viegli skābenai.
3
Pirms pasniegšanas iesmiņus apslaka ar Vorčesteras mērci.
4

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni