Gaļas iesmi zviedru gaumē ar ķiršu mērci
Sastāvdaļas
- 1 kg apceptas cūkgaļas
- 200g cūkas speķa
- 6 lieli sīpoli
- 6 paprikas
- Vorčesteras mērce
-  
- Ķiršu mērcei:
- 1l ķiršu kompots
- 1/2 ēd.k kartupeļu cietes
- 0,2l sarkanvīna
- 1 ēd.k citronu sulas
- cukurs
Mūsu kaimiņi zviedri šo gaļas pagatavošanas
veidu sauc par savu. Nu labi, lai tā būtu! Bet, nenoliedzami, garšīgi!
Pagatavošana 6 porcijas
1
Gaļu sagriež kubiņos, speķi sagriež 3 cm
platās šķēlēs.
Nomizotus sīpolus pārdala uz pusēm tā, lai
saknes daļa tiktu pārgriezta un ar rokām
sadala šķēlēs. No dārzeņiem bez paprikas vēl
var izmantot kabačus, tomātus vai šampinjonus,
kurus sagriež šķēlēs. Pamīšus ar atstarpēm uz
iesmiem uzsprauž gaļu, speķi, papriku, sīpolus.
Sākumā uz gala jābūt gaļas gabaliņam. Gatavos
iesmus apkaisa ar sāli, pipariem un uz grila (vai pannas)
ik pa brīdim apgrozot apcep brūnus ~ 10 min.
2
Gatavojam mērci
Uzvāra ķiršu sulu, uztumē ar aukstā ūdenī iemaisītu cieti, pievieno citronu sulu un mazliet cukura, uzvāra, ieliek ķiršus bez kauliņiem. Garšai jābūt viegli skābenai.
Uzvāra ķiršu sulu, uztumē ar aukstā ūdenī iemaisītu cieti, pievieno citronu sulu un mazliet cukura, uzvāra, ieliek ķiršus bez kauliņiem. Garšai jābūt viegli skābenai.
3
Pirms pasniegšanas iesmiņus apslaka ar Vorčesteras mērci.