Banānu un cepumu kārtojums
Sastāvdaļas
- 2 banāni
- 250 ml saldā krējuma
- 12 biskvīti dāmu pirkstiņi (savoiardi)
- 3 ēdk. cukura
- 2 ēdk. citrona sulas
- 1 ēdk. sviesta
Viegli pagatavojams gardums. recepti pietaupi rudenim, tad banānu vietā vari izmantot ar kanēli saceptus ābolus.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Banānus sagriez ripiņās. Uzkarsē pannā sviestu un tajā apcep banānus. Uzber 1 ēdk. cukura, ļauj nedaudz karamelizēties, tad pielej citrona sulu. Visu samaisi, noņem no pannas un ļauj atdzist.
2
Cepumus sagriez nelielos gabaliņos. Saldo krējumu saputo ar atlikušo cukuru.
3
Burciņas apakšā liec cepumus, tad karamelizētos banānus, pa virsu putukrējumu.