Shutterstock

Krāsnī cepti bumbieri ar mandelēm

Sastāvdaļas
  • 4 bumbieri
  • 100 g mandeļu plēksnīšu
  • 4 ēdk. sviesta
  • 4 ēdk. trekna skābā krējuma
  • 2 paciņas vaniļas cukura
Ceptie bumbieri vislabāk garšo karsti, tikko izņemti no krāsns. Arī šajā receptē tos var papildināt ar saldējumu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 150 grādiem. Bumbierus nomizo, pārgriez uz pusēm un ar asu karoti izdob serdi. No katras bumbiera pusītes izvelbtās puses nogriez plānu strēmelīti tā, lai pusītes stāvētu stabili.
2
Ietaukotā veidnē liec pusītes ar griezuma vietu uz augšu, katru apkaisi ar vaniļas cukuru. Virsū liec sviesta piciņas. Veidni pārklāj ar alumīnija foliju, ievieto krāsnī un cep aptuveni 30 minūtes.
3
Veidni izņem no krāsns, noņem foliju un uz katras pusītes uzliec pa karotei krējuma. Ievieto atpakaļ krāsnī un cep vēl 10 minūtes.
4
Tikmēr mandeles ieber sausā pannā un apgrauzdē zeltainas. Ceptos bumbierus liec uz šķīvja un apkaisi ar mandelēm.

Pievienot komentāru