Shutterstock

Krāsnī cepts Lapzemes siers ar lācenēm vai brūklenēm

Sastāvdaļas
  • 300 g Lapzemes siera
  • 500 g lāceņu vai brūkleņu
  • 250 g želejas cukura
  • 100 ml saldā krējuma
Ja sieru cep, pārlietu ar saldo krējumu, tas vairs nečīkst un virspusē veidojas karamelīga kārtiņa.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Ogas uzvāri kopā ar cukuru un uz lēnas uguns, ik pa brīdim apmaisot, turpini vārīt aptuveni 10 minūtes. Atstāj, lai atdziest.
2
Tikmēr sieru sagriez mazos gabaliņos un iepildi nelielā sacepumu veidnē. Pārlej krējumu.
3
Liec 200 grādu karstā krāsnī un cep aptuveni 10 minūtes. Siers ir gatavs, kad tā virspusē izveidojusies brūngana kārtiņa.
4
Ēd karstu ar lācenēm vai brūklenēm.

Pievienot komentāru