Shutterstock

Aromātiskais plūmju deserts

Sastāvdaļas
  • 750 g plūmju
  • 125 ml sarkanvīna
  • 125 ml ūdens
  • 5 ēdk. cukura
  • 2 ēdk. kartupeļu cietes
  • 1 citrona miziņas
  • 1 maza kanēļa miziņa
Ļoti labi garšo gan ar vaniļas mērci, gan putukrējumu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Plūmēm izņem kauliņus un pusītes vēlreiz pārgriez uz pusēm.
2
Katlā samaisi ūdeni ar vīnu un cukuru, pievieno citrona miziņas un kanēli un uzvāri.
3
Ieber plūmes un vēlreiz uzvāri.
4
Kartupeļu cieti iejauc 4 ēdk. ūdens, iemaisi plūmēs un uzvāri.
5
Desertu pildi bļodā, atdzesē un ieliec ledusskapī, lai saželē.

Pievienot komentāru