Aromātiskais plūmju deserts
Sastāvdaļas
- 750 g plūmju
- 125 ml sarkanvīna
- 125 ml ūdens
- 5 ēdk. cukura
- 2 ēdk. kartupeļu cietes
- 1 citrona miziņas
- 1 maza kanēļa miziņa
Ļoti labi garšo gan ar vaniļas mērci, gan putukrējumu.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Plūmēm izņem kauliņus un pusītes vēlreiz pārgriez uz pusēm.
2
Katlā samaisi ūdeni ar vīnu un cukuru, pievieno citrona miziņas un kanēli un uzvāri.
3
Ieber plūmes un vēlreiz uzvāri.
4
Kartupeļu cieti iejauc 4 ēdk. ūdens, iemaisi plūmēs un uzvāri.
5
Desertu pildi bļodā, atdzesē un ieliec ledusskapī, lai saželē.