Shutterstock

Saldā plūmju zupa ar olu klimpām

Sastāvdaļas
  • 1,5 kg plūmju
  • 500 ml ūdens
  • 5 ēdk. cukura
  • 2–3 ēdk. mannas
  • 1 ēdk. malta kanēļa
  • Klimpām
  • 280 g miltu
  • 125 ml piena
  • 3 olas
  • 1 ēdk. cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • šķipsniņa sāls
Piedevās labi garšo gan vaniļas putukrējums, gan saldējums.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Plūmes pārgriez uz pusēm un izņem kauliņus.
2
Ber katlā, pievieno ūdeni, cukuru, kanēli un uzvāri. Uz lēnas uguns vāri aptuveni 30 minūtes. Iesijā mannu un maisot uzbriedini.
3
Lai pagatavotu klimpas, bļodā samaisi visus produktus. Ar divām tējkarotēm ņem mazas mīklas porcijas un liec katlā ar verdošu ūdeni. Kad klimpas uzpeld virspusē, ņem laukā un liec uz šķīvja.
4
Kad visas klimpas gatavas, ievieto plūmju zupā. Ja vajag, pieber vēl cukuru.

Pievienot komentāru