Kabači tomātu mērcē
Sastāvdaļas
- 1 kg kabaču
- 500 g tomātu
- 500 g sīpolu
- 1 burciņa gatavas asās tomātu mērces (aptuveni 200 g)
- svaigi malti melnie pipari
- sāls
- eļļa
Asākai garšai var pievienot smalki sakapātus ķiplokus un čili piparus.
Pagatavošana
1
Kabačus nomizo, lielākiem izgriez sēklotni, mīkstumu sagriez plānās šķēlītēs, ber dziļā pannā sakarsētā eļļā un viegli apcep. Pārliec katlā.
2
Pannā apcep ripiņās sagrieztus sīpolus un pievieno kabačiem.
3
Pievieno šķēlēs sagrieztus tomātus, uzkarsē un uz vidējas uguns, ik pa laikam apmaisot, sautē aptuveni 30 minūtes.
4
Pieber sāli un piparus, iemaisi tomātu mērci un vēlreiz uzvāri.
5
Karstu pildi burkās, aizvāko un uz brīdi apgriez uz vāciņa.