Ābolu čatnijs
Sastāvdaļas
- 1 kg iztīrītu, nomizotu, gabaliņos sagrieztu ābolu
- 500 g brūnā cukura
- 200 ml baltvīna etiķa
- 150 g rozīņu
- 1 sīpols
- ½ vidēji asa čili
- 1 ēdk. eļļas
- 1 tējk. sāls
Šīs saldskābā mērce lieliski papildinās cūkgaļas vai vistas gaļas ēdienus.
Pagatavošana
1
Katliņā lej eļļu un tajā uz lēnas uguns cep smalki sagrieztus sīpolus un čili, līdz sīpoli caurspīdīgi.
2
Pievieno pārējās sastāvdaļas, strauji uzvāri un samazini uguni. Turpini vārīt apmēram 30 minūtes, līdz čatnijs sabiezējis. Pagaršo, vai nevajag papildināt sāli, cukuru vai etiķi. Pildi burciņās, atdzesē un uzglabā ledusskapī.