Marinēts ķirbis, kas garšo pēc mango
Sastāvdaļas
- 3 kg ķirbja bez mizas un sēklām
- 3 apelsīni
- 600 g cukura
- 1 citrons
- 10 g citronskābes
Ķirbis patiesībā ir oga, un šī recepte to lieliski pierāda. Galarezultāts ir salds, un ēdāji saka – tas atgādina mango, nevis ķirbi, tāpēc to var izmantot desertu pagatavošanā, kūku pildīšanā vai arī našķoties tāpat.
Pagatavošana
1
Ķirbi sagriez vidēja lieluma kubiņos un liec katlā. Vienu labi nomazgātu apelsīnu un citronu ar visu mizu sagriez gabalos. Pārējos apelsīnus nomizo un sagriez kubiņos. Citrusaugļus pievieno ķirbjiem.
2
Ieber katlā cukuru un citronskābi, labi izmaisi, uzliec vāku un atstāj 3 stundas istabas temperatūrā. Ik pa laikam apmaisi.
3
Pildi tīrās bukās un sterilizē tās 30 minūtes.