Shutterstock

Kabaču un dārzeņu salāti

Sastāvdaļas
  • 1 kg kabaču
  • 500 g tomātu
  • 300 g sīpolu
  • 300 g burkānu
  • 120 g cukura
  • 25 g sāls
  • 50–60 ml 9 % etiķa
Ja šos salātus papildina ar smalki sakapātiem pētersīļiem vai selerijām, tie iegūst pavisam citu aromātu. Ja zaļumus pievieno vārīšanas beigās, ieteicams salātus pasterizēt (20 minūtes 85–90 grādos).

Pagatavošana

1
Kabačus sagriez mazos gabaliņos, sīpolus sakapā, burkānus sarīvē rupjās skaidiņās. Tomātus arī sagriez gabaliņos.
2
Visus produktus, izņemot etiķi, liec katlā, samaisi, uzvāri un uz vidējas uguns, ik pa laikam apmaisot, turpini vārīt aptuveni 1 stundu. 10 minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno etiķi.
3
Karstu pildi burkās, aizvāko un uz brīdi apgriez uz vāciņa.

Pievienot komentāru