Shutterstock

Cidonijas ar ķirbi marinādē

Sastāvdaļas
  • 800 g iztīrīta, nomizota ķirbja
  • 450 g cukura
  • 300 g cidoniju
  • 1 citrons
  • 2 lauru lapas
  • 8 smaržīgie pipari
  • 4 krustnagliņas
  • ½ tējk. sāls
Šai receptei izvēlies stingras šķirnes ķirbji, piemēram, muskata vai sviesta ķirbi, jo tie karstumā tik ātri neizjuks. Sanāks divas 1 l burkas.

Pagatavošana

1
Cidonijas sagriez 8 daļās, izņem sēklas un cieto sieniņu, kas atdala sēklu kambarus. Ķirbi sagriez 2 cm lielos kubiņos.
2
Uzvāri 1 l ūdens kopā ar cukuru, krustnagliņām, pipariem, lauru lapām, divām pirksta garuma citronu mizas strēmelēm un sāli. Liec iekšā cidonijas un ķirbi un uz mazas uguns vāri 5 minūtes. Verdošu salej burkās, taisnīgi sadalot garšvielas.
3
Ja marinējums domāts apēšanai tuvākajā laikā, tam ļauj atdzist un uzglabā ledusskapī. Ilgākai glabāšanai burkas sterilizē 15 minūtes 80 grādos.

Pievienot komentāru