Visvienkāršākais ābolu kompots
Sastāvdaļas
- skābeni āboli
- sula no 1 citrona
- Sīrupam:
- 1 l ūdens
- 250–500 g cukura
Lai kompots būtu aromātiskāks, sīrupam var pievienot garšvielas: krustnagliņas, kanēļa miziņu, vaniļas pāksti, kardamonu, arī baziliku un citus aromātiskus garšaugus.
Pagatavošana
1
Pagatavo sīrupu: katlā uzvāri ūdeni ar cukuru.
2
Ābolus sagriez daiviņās un tūlīt ieliec ūdenī ar citronu sulas piedevu.
3
Kad sagatavots lielāks ābolu daudzums, daiviņas blanšē verdošā ūdenī, pēc tam strauji atdzesē aukstā ūdenī, notecini un liec burkās.
4
Pārlej ar verdošu sīrupu, uzliec vāciņus, sterilizē 10–15 minūtes (puslitra burkas), aizvāko un uz 5 minūtēm apgriez uz vāciņa.