Šašliks klasiskā marinādē
Sastāvdaļas
- 1 kg kakla karbonādes
- 150ml sausa baltvīna
- 2 sīpoli
- sāls un svaigi malti pipari
Jo vairāk saulainu dienu prognozē sinoptiķi, jo vairāk cilvēku pusdienas vai vakariņas gatavo uz oglēm. Un saprotams neiztiek bez tradicionālām vērtībām - šašlika.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Gaļu sagriezt apm. 3 cm lielos kubiņos. Sīpolu sagriezt gredzenos.
Lielā katlā liek kārtām gaļu un sīpolus, katru kārtu apslaka ar vīnu, pārkaisa ar pipariem. Nolikt marinēties aukstā vietā uz 6-8 stundām.
Īsi pirms cepšanas sīpolus izņemt ārā. Gaļu uzdurt uz iesmiem un cept 20-30 minūtes uz karstām oglēm. Pašās beigās pārkaisīt ar sāli.
Lielā katlā liek kārtām gaļu un sīpolus, katru kārtu apslaka ar vīnu, pārkaisa ar pipariem. Nolikt marinēties aukstā vietā uz 6-8 stundām.
Īsi pirms cepšanas sīpolus izņemt ārā. Gaļu uzdurt uz iesmiem un cept 20-30 minūtes uz karstām oglēm. Pašās beigās pārkaisīt ar sāli.