Maltās gaļas un dārzeņu cepetis 1
Sastāvdaļas
- • 700 g maltās gaļas
- 5 tomāti
- 4 šķēles puscietā siera
- 2 dzeltenās paprikas pākstis
- 1 zaļās paprikas pāksts
- 1 liela saziedējusi baltmaizes šķēle
- 2 sarkanie sīpoli
- 2 lielas ķiploka daiviņas
- 2 olas
- 2 ēdk. eļļas
- 2 tējk. kaltēta timiāna
- sāls, malti pipari
Arī no maltās gaļas var pagatavot sātīgu ēdienu. Gatavu sagriez šķēlēs un izrotā ar svaigu baziliku.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Baltmaizes šķēli aplej ar ūdeni un atstāj, lai kādu brīdi mērcējas. Iztīrītas paprikas sagriez strēmelēs, tomātus – daivās. Sīpolus sagriez plānās ripiņās, ķiplokus smalki sakapā.
2
Pannā sakarsē eļļu un apsautē sīpolus, tomātus un papriku. Pieber sāli un piparus.
3
No izmērcētās maizes izspied lieko šķidrumu. Maizi kopā ar malto gaļu, olām, ķiplokiem un timiānu samīci. Dāsni pieber sāli un piparus.
4
No maltās gaļas maisījuma izveido garenu klaipu un liec uz plāts, kas ieziesta ar taukvielām. Viegli pieplacini. Gareniski iespied tādu kā iedobi.
5
Iedobē liec apsautētos dārzeņus. Virsū liec siera šķēles.
6
Ievieto 220 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 25–30 minūtes.
1 komentārs