Vārītā vistas filejas desa
Sastāvdaļas
- 1 kg vistas filejas
- 250 ml saldā krējuma (vēlams, ne treknāka par 20 %)
- 3 olu baltumi
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 burkāns
- 1 tējk. maltas paprikas
- ⅓ tējk. maltu melno piparu
- sāls
Ja garšo desas, šis ir lielisks un vienkāršs variants, kā mājās pagatavot tā dēvēto vārīto desu – bez ķīmiskām piedevām un nevajadzīgām vielām. Garšvielas var pievienot pēc izvēles, desu var papildināt ar paprikas gabaliņiem un zaļumiem.
Pagatavošana
1
Vistas fileju kopā ar ķiplokiem samal gaļasmašīnā pēc iespējas smalkāk. Ja nepieciešams, samal vēlreiz.
2
Pievieno krējumu, olu baltumus, papriku, piparus un sāli un samīci.
3
Burkānu nomizo un sagriez smalkos gabaliņos. Iemaisi gaļā.
4
Uz galda izklāj pārtikas plēvi divās kārtās. Uzliec gaļas maisījumu, izveido ruleti jeb desu, cik resnu vēlies, un rūpīgi un stingri ietin plēvē. Galus cieši aizsien ciet.
5
Liec katlā verdošā ūdenī un uz lēnas uguns vāri aptuveni 50 minūtes. Desu izņem no katla, atdzesē un noņem plēvi.