Cepti šampinjoni ar gaļu un olām
Sastāvdaļas
- 400 g šampinjonu
- 250 g kūpinātas cūkas pavēderes
- 4 olas
- 2 sīpoli
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 lauru lapas
- 3 ēdk. eļļas
- 2 ēdk. sakapātu pētersīļu
- sāls, malti pipari
Ja bijis labs sēņu gads un krājumos sagādāts daudz gaileņu, tās var ņemt šampinjonu vietā.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Šampinjonus sagriez plānās šķēlītēs, cūkas pavēderi – mazos gabaliņos, nomizotus sīpolus un ķiplokus smalki sakapā.
2
Lielā pannā sakarsē eļļu, ieber šampinjonus un lauru lapas un apcep pusgatavus.
3
Pievieno gaļu, sīpolus, ķiplokus un pētersīļus, kā arī sāli un piparus. Turpini cept, līdz gaļa kļūst kraukšķīga.
4
Izņem lauru lapas, pannā iesit olas. Uz lēnas uguns maisot cep, līdz olas sarec.