Zaļie vrapi ar vistas fileju
Sastāvdaļas
- 3 vistas filejas
- 1gb. Romiešu salāti
- 200g skābs krējums
- 1 garais gurķis
- zaļie loki
- dilles
- pētersīļi
- 1 ēd.k. mārrutki
- sezama sēkliņas
- sāls
- Marinādei:
- 1/2 gl sojas mērce
- 3 ķiploka daiviņas
- 2 ēd.k. ingvera pulveris
Šī nu ir viena viltīga recepte! Pagatavošana vienkārša, kur tad viltība? Tā slēpjas faktā - šis ir lielisks veids kā bērna uzturā palielināt tieši dārzeņu daudzumu. No šādām "dārzeņu laiviņām" mazie gardēži atteikties nespēj. Turklāt, par katru papildporciju priecāsies arī vecāki. Lai izdodas!
Pagatavošana 3 porcijas
1
Vistas filejas sagriež kubiņos un saliek bļodā. Pievieno sojas mērci, sasmalcinātus ķiplokus un ingvera pulveri, visu apmaisa un atstāj marinēties līdz 2 st. istabas temperatūrā.
2
Gaļu uzdur uz koka irbulīšiem un cep grila pannā vai uz grila apm. 15 min ik pa brīdim apgrozot, līdz gaļa gatava.
3
Pagatavo mērci. Krējumu sajauc ar sasmalcinātām dillēm, pētersīļiem un lokiem, pievieno mārrutkus un pēc garšas sāli.
4
Gurķi nomazgā un sagriež plānās šķēlītēs.
5
Uz šķīvja kārto salātu lapas. Tām pa virsu liek gurķa šķēlītes, gaļu, pārlej ar mērci un pārskaisa ar sezama sēkliņām.
6
Pasniedz uzreiz un ēd kā vrapus, ietinot salātlapā.