Liellopa fileja ar gremolatas mērci
Sastāvdaļas
- 1 liellopa fileja (apm. 500g)
- 3 citroni
- 50g pētersīļi
- 3 ķiploka daiviņas
- olīveļļa
- sāls, pipari
Šis ir viens no ēdieniem kurš iederētos jebkura restorāna ēdienkartē, taču tā pagatavošana īpašu meistarību neprasa. Izmēģiniet šo recepti arī jūs.
Pagatavošana
1
Mērcei ķiplokus notīrīt un saberzt piestā ar pētersīļu lapiņām. Pievienot smalki sarīvētu citrona miziņu un olīveļļu. Mērci nolikt, lai ievelkas.
2
Fileju noskalot, nosusināt un ierīvēt ar sāli un pipariem. Grilpannā uzkarsēt eļļu un cept veselu fileju 15-20 min, ik pa brīdim apgrozot. Apceptu gaļu ietīt follijā un atstāt uz 10-15 min. "atpūsties".
3
Gaļu sagriež plānās šķēlītēs un pārlej ar mērci. Pasniedz uzreiz. Klāt var pasniegt zaļos salātus, ceptus kartupeļus vai grilētus dārzeņus.