Shutterstock

Siltais vraps ar pupiņām un malto gaļu

Sastāvdaļas
  • 4 tortiljas plāceņi
  • 500 g maltās gaļas
  • 400 g kārba konservētu tomātu
  • 400 g kārba konservētu pupiņu
  • 250 g labi kūstoša siera
  • 1 ēdk. konservētu halapenjo piparu
  • sāls, pipari
Šim vrapam vispiemērotākā ir liellopa maltā gaļa, bet ņem vērā, ka to nepieciešams ilgāk sutināt – tad būs garšīgāk. Ja liellopa gaļa nav pieejama, nesatraucies – ne mazāk gardi būs arī ar cūkgaļu vai jauktu malto gaļu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Uz pannas lielā karstumā ātri apbrūnini malto gaļu. Sasāli, sapiparo un pievieno konservētos tomātus. Uzliec vāku, samazini uguni un sutini 20 minūtes. Pāris minūtes pirms sutināšanas beigām noņem pannai vāku un ļauj iztvaikot liekajam šķidrumam.
2
Pupiņas ber sietā un noskalo. Sieru sarīvē. Halapenjo sagriez plānās šķēlītēs.
3
Uz tortiljas plāceņa liec pupiņas, virs tām maltās gaļas mērci, pāris halapenjo šķēlītes, pa virsu – sieru. Tortilju rūpīgi aizloki, liec tīrā pannā un uz lēnas uguns cep no abām pusēm. Gatava, kad pupiņas ir siltas un siers izkusis.

Pievienot komentāru