Liellopu gaļas steiks ar viskiju un BBQ mērci
Sastāvdaļas
- 1 gb liellopu lāpstiņa ar kaulu (700-800g)
- 1 ēd.k. viskijs
- 1 ēd.k. medus
- 1 ēd.k. BBQ mērce
- 1 ēd.k. sviiests
- sāls, pipari
Kārtīgs steika gabals viennozīmīgi priecēs pat visprasīgāko gardēdi. Ja izmēģināsiet šo recepti, pēc kāda laika to noteikti atkārtosiet. Lai labi garšo!
Pagatavošana 1 porcijas
1
Nelielā bļodiņā sajauc medu, viskiju un BBQ mērci. Ar šo marinādi iesmērē gaļu no abām pusēm un atstāj uz 30 min. marinēties.
2
Gaļu pārliek uz pannas un uz palielas uguns apcep no abām pusēm. Uguni samazina, uzliek vāku (atstājot mazu sparudziņu) un cep apm. 30-40 min, ik pa brīdim apgrozot. Kad sula no gaļas iztvaikojusi, pieliek sviestu, apsedz ar vāku pilnībā un vēl apm. 1 st. cep uz mazas uguns.
3
Pasniedz ar BBQ mērci.