Sautējums ar desiņām
Sastāvdaļas
- 4-6 kūpinātas desiņas (Mednieku, Alkšņu)
- 1 baklažāns
- 1 cukini vai kabacis
- 1 sīpols
- 2 tomāti
- 100ml dārzeņu buljons
- 2 zariņi timiāns
- sāls, pipari
Pagatavojot šo sautējumu, smaržo visa māja, bet mājinieki priekā berzē vēderus.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Desiņas sagriez ripiņās. Baklažānus sagriez kubiņos, pārlej ar ūdeni, pievieno sāli un atstāj uz 10 minūtēm. Pēc tam ūdeni nolej, baklažānus nosusini ar papīra dvieli.
2
Arī kabaci un tomātus sagriezt kubiņos. Sīpolu smalki sagriez.
3
Uzkarsētā pannā apcep desiņas un noliec malā. Apcep sīpolus. Pievienot pārējos dārzeņus un apcep arī tos.
4
Pielej buljonu, pievieno timiāna lapiņas, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas un sautē, kamēr šķidrums iztvaiko. Pievieno apceptās desiņas, apmaisi un pasautē vēl pāris minūtes. Pasniedz siltu.