Kartupeļu pankūkas ar ingveru un jogurta mērci
Sastāvdaļas
- 4 lieli kartupeli
- 1 ola
- 2 ķiploka daiviņas
- 1cm rīvēta ingvera sakne
- eļļa
- sāls, pipari
- Mērcei:
- 125g turku/grieķu jogurts
- 50g Fetaki siers
- rozmarīns
- timiāns
- pētersīļi
- 1/2 laima sula un rīvēta miziņa
- sāls
Iespējams, tieši kartupeļu pankūku recepte ir tā īpašā, kuru katrā reģionā pagatavo nedaudz savādāk - citur ar speķa gabaliņiem bagātinātas, citur pierīvē burkānu, saka ka krāsai. Bet mēs šoreiz piedāvājam kartupeļu pankūkas ar ingveru.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Kartupeļus notīrīt un sarīvēt uz rupjās dārzeņu rīves. Pievienot olu, rīvētu ingveru, smalki sakapātus ķiplokus un samaisīt. Pannā uzkarsēt eļļu un izcept pankūkas.
2
Pagatavot mērci. Sieru sasmalcināt ar dakšiņu un pieivienot jogurtu. Pievienot pēc garšas sāli, svaigi spiestu laima sulu un rīvētu miziņu, smalki sakapātus pētersīļus, timiānu, rozmarīnu un visu samaisīt.
3
Pankūkas pasniedz siltas ar jogurta mērci.