Fenheļa zupa
Sastāvdaļas
- 1 fenhelis
- 2-3 kartupeļi
- 1 iep. kausētā siera "Dzintars"
- zaļumi
Fenhelis ir ļoti aromātisks augs. Fenheli izmanto ne tikai kulinārijā, bet arī medicīnas vajadzībām. Fenhelis ir viena no galvenajām absinta sastāvdaļām. Intriģējoši, vai ne?
Pagatavošana 2 porcijas
1
Fenheli un kartupeļus sagriež ripiņās un apcep pannā. Pārliek katliņā un pārlej ar ūdeni vai buljonu (daudzums pēc izvēles - cik biezu grib). Vāra līdz kartupeļi ir mīksti. Pašās beigās pieliek kausēto sieru. Tālāk var vai nu sablendēt, vai nu ar kartupeļu stampiņu sastampāt.
2
Pasniedz ar rīvētu Parmezānu, apceptu kūpinātu gaļu un zaļumiem.