Ķirbju zupa Āzijas noskaņās
Sastāvdaļas
- ½ vidēji liela ķirbja
- 1 kārba (400 ml) kokosriekstu piena
- 2 palieli kartupeļi
- 1 vidējs kabacis
- 2 burkāni
- 4 ķiploka daiviņas
- 4 cm liels ingvera gabaliņš
- 10–15 g Tom kha zupas garšvielas
- piedevās garneles vai bekons
Ja pieliekamajā vēl tup kāds ķirbītis, tad tagad ir īstais laiks pagatavo gardu zupu.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Dārzeņus nomizo, ķirbim un kabacim izņem sēklas un sagriez vidēji lielos gabalos.
2
Liec dārzeņus katlā un aplej ar 3 l ūdens. Vāri uz vidējas uguns, kamēr dārzeņi mīksti.
3
Katla saturu sablendē līdz viendabīgai konsistencei. Tad pievieno kokosriekstu pienu un Tom kha zupas garšvielas. Liec katlu atpakaļ uz uguns un uzvāri.
4
Sviestā apcep garneles vai uz pannas apkraukšķini bekona šķēlītes. Lej zupu šķīvī un liec klāt garneles vai bekonu.